redwine

REDWINE NIGHT QUIZZ

1. 

Ett amerikanskt rockband bildat i Seattle, USA i början på 1990-talet. Namnet är intimt förknippat med grungemusikens framväxt och kommersiella boom i Seattle i början av 1990-talet och de räknas som ett av de fyra stora banden i grungerörelsen.

2. 
Vad heter Bangkoks flygplats?

One night in Bangkok blev som sagt en omedelbar hit för musikalen. Det är väl också den låt som är minst musikal av alla och som mer speglade popmusiken 1984. Singeln nådde förstaplatsen på topplistorna i 10 länder. Men vad heter flygplatsen vi landar på i Bangkok?

3. 
Kaffe

Vilka tre länder konsumerar mest kaffe i världen (per person)?

4. 
TV Serie

Vilken TV serie tänker vi på?

5. 
Vad står USSR för?

Vad betyder förkortningen USSR för?

6. 
Vad heter gruppens frontfigur?

Dire Straits var en brittisk rockgrupp, aktiv mellan 1977 och 1995, bildad av sångaren och gitarristen, ja vad heter han?

7. 
Sångaren?

Ses av många som en av de allra största gitarristerna, bland annat rankades han som nummer två på tidningen Rolling Stones lista över de hundra största gitarristerna genom tiderna.

8. 
Vilket år?

The Wall är ett konceptalbum och rockopera av Pink Floyd? För första gången får kvinnor delta i Vasaloppet. Margaret Thatcher blir den första kvinnliga premiärministern i Storbritannien. Stockholm Maraton hölls för första gången och Robyn föddes.

9. 
Vilket år?

The Beatles – Help! Det brittiska rockbandet Rolling Stones upträder för ett fullsatt Kungliga tennishallen i Stockholm. Mellanöl ett öl med 3,6-4,4 volymprocent alkohol börjar säljas i livsmedelsaffärer. De s.k. Hötorgskravallerna äger rum i Stockholm. Många av dem som ställer till bråk kallar sig mods - långhariga ungdomar klädda i amerikanska armejackor.

10. 
Vad heter artisten?

Född 24 augusti 1948 i Lyon, Frankrike, är en fransk musiker som var pionjär inom den elektroniska musiken.

11. 
Vem tänker vi på?

Rastafari eller Rastafari movement är en monoteistisk nyreligiös och socialpolitisk, ursprungligen jamaicansk rörelse. Rörelsen har en gudomlig syn på Ras Tafari, men vem ses inom rastafari som en gud i mänsklig form?

12. 
Ett land?

Gipsy Kings blev en succé över stora delar av Europa, men vilket land kommer de från?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *